top of page
Caută
cofetarialibelula

Rețeta prăjiturii București - Cofetăria Libelula



Prajitura București este o delicatesă elegantă, acoperită cu un strat lucios de ciocolată și decorată cu motive delicioase, ce aduc un plus de culoare și rafinament. Această prăjitură sofisticată combină texturi și arome într-un mod unic.
Prajitura Bucuresti


Timp de preparare: 2 ore


Timp de gatire: 50 minute


Timp total: 2 ore 50 minute


Portii: cca. 30 bucati






Ingrediente pentru Prajitura Bucuresti


Blat colorat pentru Bucuresti (cca. 660 g)

  • 7 oua (separate albusurile de galbenusuri)

  • 170 g zahar cristal

  • 1 praf de sare

  • 60 g sirop de zahar ars (din 60 g zahar si 30 g apa – o lingura se retine pentru glazura)

  • 260 g faina

  • 60 g apa rece

  • 10 g ulei de floarea-soarelui

  • Optional: 15 g cacao



Crema de cacao cu unt si fondant (300 g)

  • 125 g fondant alb de cofetarie

  • 125 g unt gras 82%, la temperatura camerei

  • 25 g unt topit

  • 15 g cacao neagra pudra

  • ½ plic zahar vanilat

  • 4 g rom superior (o lingurita) sau cateva picaturi de esenta

Crema verde de unt cu fistic (400 g, din care 100 g pentru decor)

  • 250 g fondant alb de cofetarie

  • 160 g unt gras 82% (moale, la temperatura camerei)

  • ½ plic zahar vanilat sau pudra de vanilie

  • Colorant natural verde

  • Aroma naturala de fistic

Sirop pentru insiropat (cca. 550 g)

  • 300 g zahar tos

  • 250 g apa rece

  • Coaja rasa de la 1 lamaie

  • 2 plicuri zahar vanilat

  • 35 g rom superior (2 linguri) sau cateva picaturi de esenta


Candy Bar Corporate

Glazura din fondant de cacao

  • 350 g fondant alb de cofetarie

  • 40 g cacao neagra pudra

  • 15 g sirop de zahar ars (pastrat de la blat)

  • 1-2 linguri apa (daca sunt necesare)








Mod de Preparare

Blatul colorat:

  1. Separe albusurile de galbenusuri. Bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma ferma.

  2. Adauga treptat zaharul cristal si continua sa bati pana obtii o bezea lucioasa.

  3. Incorporeaza galbenusurile, urmate de siropul de zahar ars (50 g pastreaza pentru glazura), apa rece si uleiul.

  4. Cerne faina si, daca doresti, cacao. Adauga-le in compozitie, amestecand usor pentru a pastra aerarea.

  5. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace la 180°C timp de 30-35 minute. Lasa blatul sa se raceasca complet.

Siropul de insiropat:

  1. Amesteca zaharul tos cu apa rece si adauga coaja rasa de lamaie. Fierbe pana zaharul se dizolva complet.

  2. Ia de pe foc, adauga zaharul vanilat si romul. Lasa siropul sa se raceasca.

Crema de cacao:

  1. Topeste fondantul alb la bain-marie.

  2. Adauga cacao, untul topit si esenta de rom.

  3. Mixeaza cu untul la temperatura camerei pana obtii o crema omogena si lucioasa.

Crema de unt cu fistic:

Ingrediente atent alese!
  1. Topeste fondantul alb la bain-marie.

  2. Adauga untul moale, zaharul vanilat, colorantul verde si aroma de fistic. Mixeaza pana obtii o crema fina si aromata.

Glazura din fondant:

  1. Topeste fondantul alb la bain-marie.

  2. Adauga cacao, siropul de zahar ars si, daca este necesar, putina apa pentru a obtine consistenta dorita.



Asamblarea:

  1. Taie blatul racit in doua sau trei foi egale.

  2. Insiropeaza fiecare foaie cu siropul pregatit.

  3. Intinde crema de cacao intre foi si niveleaza bine.

  4. Aplica un strat subtire de crema de fistic la suprafata, lasand o parte pentru decor.

  5. Toarna glazura de fondant deasupra prajiturii si lasa sa se intareasca.

  6. Decoreaza cu crema de fistic si modele fine de glazura sau ciocolata, dupa preferinta.



9 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page